Made in LT

Hook 3 mm, 260g "Teksrena" 100% wool, 100g/350m
"Teksrena" wool/acrylic, 100g/200m. Needle 4mm




Šis mano įrašas skirtas lietuviškiems verpalams. Taip sutapo, kad du paskutiniai praėjusių metų mezginiai - kepurė ir skara-skraistė megzti iš lietuviškų siūlų "Teksrena". Todėl manau sąžininga būtų papasakoti ir apie įspūdžius.

Kiek teko susidurti ir siūlų parduotuvėse ir šiaip bendraujant su mezgėjomis, į vietinę produkciją žiūrima labai skeptiškai. Prisipažinsiu, ir pati gerokai abejojau, tačiau papirko daugiau negu gausi spalvų paletė.
Pati kol kas išbandžiau tik nedidelę dalį.

Pradžiai turiu pasakyti, kad mezgėjos, mėgstančios siūlo galiuką ištraukti iš kamuoliuko vidaus, kad mezgant nesivartytų, gali nesivarginti :) Tai padaryti sunku ir siūlas tikrai klius, megzti nebus patogu :) Tai ko gero vienintelis minusas, kurį galiu įvardyti.

Beje, pirmą kartą skalbiant nenustebkite ir neišsigąskite, vanduo labai nusidažys. Mezginio spalvai tai neturi jokios įtakos.

Mezgant ryškiai raudona vilna, siūlai gali nudažyti ir rankas. Tačiau jau pirmą kartą išplovus mezginį, jį galima drąsiai nešioti - nei kūno, nei drabužių jis nedažys.

Mezgant 100% vilna, gali pasirodyti, kad mezginys šiurkštokas, tačiau užtenka panardinti į vandenį ir siūlai iš kart pasidaro minkštesni, švelnesni.

Dėl mezginio "tąsymosi, susitraukimo, apsivėlimo", kitų deformacijų. Visi mano mezginiai yra gana intensyviai nešiojami. Skalbiu automatinėje skalbimo mašinoje, vilnai skirta programa, skystu lietuvišku skalbikliu. Mano nuomone, "Teksrenos" siūlai niekuo nenusileidžia, o kartais ir lenkia populiariausius (perkamiausius) Lietuvoje siūlus.

Bent jau man asmeniškai labai patinka "Teksrenos" siūlų kainos ir kokybės santykis :)
--
Эта запись посвящается моей любимой литовской пряже "Teksrena". На сколько мне известно ее можно приобрести только в Литве. Но если кого заинтересует свойства этой пряжи, пишите в коментариях. Буду рада поделится своими впечатлениями и на русском.
--
This record is dedicated to my favorite Lithuanian yarn "Teksrena". As far as I know it can only be purchased in Lithuania. But if anyone is interested about this yarn, please write in comments. I will be glad to share my impressions in english too.

Komentarai